fbpx
video play

Część 10 – Detoksykacja z dr. Jonaszem – Mikrobiom jelitowy i psychika

Dziesiąty z serii wykładów dr. Jonasza o jego autorskiej metodzie detoksykacji i immunoaktywacji pogłębia temat mikrobiomu jelitowego. Szczególny akcent w tej prezentacji został położony na specyficzny sposób, w jaki zaburzone środowisko jelitowe w połączeniu z takimi czynnikami jak stres, poczucie niestabilności, otoczenie społeczne oraz inne oddziałuje na stany psychiczne i zachowanie człowieka. Z wykładu dowiemy się również, dlaczego niektórzy naukowcy nazywają brzuch drugim mózgiem oraz jak przeprowadzić detoksykację oraz jaką później stosować dietę i jak postępować, by utrzymać zrównoważone środowisko jelitowe. Dieta dbająca o mikrobiom powinna być źródłem prebiotyków i probiotyków. Prebiotyki w formie rozpuszczalnego błonnika, który stwarza w jelitach dobre warunki dla rozwoju pożądanych mikroorganizmów, znajdziemy w niektórych owocach, warzywach, roślinach strączkowych itp. Probiotyki z kolei dostarczają do jelita pożądane mikroorganizmy i są zawarte w potrawach powstających w procesie fermentacji – od różnego rodzaju naturalnie kiszonych warzyw aż po naturalne niefiltrowane piwo.


Interesuje Cię jak oczyścić organizm metodą dr. Jonasza?

Zapraszam do mojej Poradni detoksykacji i immunoaktywacji w Warszawie.
Zadzwoń i umów się na wizytę tel: +48 514 393 148.